"Doğayla Gelişiyorum"

Okulumuz 5-E Sınıf öğretmeni Ayda Avcı  ve sınıfı "Doğayla Gelişiyorum" isimli e-Twinnig Projesine dahil olmuştur.

27.01.2021 654

PROJE HAKKINDA

·       Günümüzde teknoloji ile birlikte doğadan kopmakta olan çocukların, doğa bilinciyle kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamayı hedefliyoruz.

·       İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratıp doğanı önemini keşfetmelerini sağlayacağız.

·       Okuldaki yeşil alanları, eğitim öğretime katkı sağlayacak şekilde düzenleyerek öğrencileri bu süreçte etkin kılacağız.

·       Kendi gelişimlerine katkı sağlayan öğrencilerimiz aynı zamanda doğaya da katkı sağlayacaklar ve yaş seviyelerine uygun kazanımları edinecekler.

ÇALIŞMA SÜRECI

OCAK 2020- ŞUBAT 2020
Proje tanıtımı
Okul ve öğrencilerin belirlenmesi
Okulların tanıtımı
Velilere proje tanıtımı
Logo yarışması
Afiş ve pano hazırlama
Doğa bilinciyle ilgili ön bilgilerin ölçülmesi ve beyin fırtınasıyla öğrenci görüşlerinin alınması
Doğanın önemi konulu video izletme
Öğrencilerle doğa kavanozu etkinliği yapımı
MART 2020-NİSAN 2020:
Okuldaki yeşil alanların öğrencilerle birlikte eğitim ortamlarına uygun olarak düzenlenmesi
Yerli tohumdan fidelerin üretilmesi
Elde edilen fidelerin hobi bahçesine ekilmesi
Elde edilen ürünlerden yiyecek hazırlanması ve okulca sunulması
Okul genelinde doğa konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleme
Her okulun doğa konulu bir şarkı ya da marş hazırlaması
MAYIS 2020 :
Hazırlanan marş ya da şarkıyla doğa yürüyüşü yapılması
İmkanlar dahilinde okullar arası ziyaretler yapılarak düzenlenen doğa ortamlarının gezilmesi
HAZİRAN 2020:
Doğa etkinlikleri ile ilgili e - kitap hazırlanması
Anketlerle projenin değerlendirilmesi

·       Projemiz sayesinde öğrenciler çevre bilinci kazanacak,

·       Öğrenciler doğayı koruma konusunda bilinçlenecek,

·       Okul ortamı daha eğlenceli hale gelecek ve eğitim dört duvar arasından çıkıp öğrencilerin üretebildiği bir ortama dönüşecek.

·       Öğrencilerde, işbirliği, paylaşma ve takım ruhu gelişecek.

·       Öğrencilerin doğal çevreye erişimleri sağlanacak, öğrenme becerileri ve sosyal ve duygusal refahları gelişecektir.

27-01-2021

27-01-202127-01-202127-01-202127-01-202127-01-2021