Bahçeşehir Anaokulu

Vizyon: Okul öncesi eğitim alanında ulusal ve uluslar arası standartları Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda takip eden alanında fark yaratmış, eğitim kalitesiyle ulusal ve uluslar arası düzeyde bilinen ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda, okul öncesi çocuklarının bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak tüm gelişimsel dönemlerine uygun plan,programlar hazırlamak ve uygulamak,sorun çözebilen, öz güveni yüksek, paylaşımcı, sorumluluk sahibi, iletişim becerisi gelişmiş, çevreye karşı duyarlı, yaratıcı,üretken, araştırmayı ve öğrenmeyi seven,mutlu bireyler yetiştirerek, ilkokula hazırlamak temel varlık sebebimizdir.

Başarılar: Okulumuz; 2012-2014 yılları arasında “Ben ve Avrupam” isimli 9 ülke ortaklı Comenius Projesini yürütmüştür. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda bir projemiz sözlü sunum yapmaya hak kazanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Çevreye Yönelik Aile Katılım Etkinliklerinin Ailelerin Ekolojik Ayak izi Üzerine Etkisi" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Psikolojik Film İzli- Yorum" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2014-2105 Eğitim-Öğretim yılda Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “Orman Okulları ile Doğada Öğreniyorum” projemiz sözlü sunum hakkı kazanmıştır. 2014-2016 yılları “Orman Okulları ile Doğada Öğreniyorum” isimli Erasmus+ Projesini yürütmüş 4 öğretmenimiz Galler´de eğitim alarak Orman Okulu Eğitimcisi sertifikası almışlardır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Organik Atıklarımızdan Kompost Yapıyoruz" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılda Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “8 sınıf 8 Bahçe Etkinlik Merkezi” projemiz sözlü sunum hakkı kazanmıştır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Ağaçların Adları İstanbul” projesine okulumuz katılım sağlamıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında “Efsane Kuleler” Projesini yürüterek Uluslararası “Luma StarT” projesine katılım sağlamış ve Türkiye’deki en iyi ilk üç projeden biri olmuştur. Aynı proje olan “Legend Towers” Finlandiya’da ise dünya çapında yarışan 3-18 yaş arası projelerin arasında ilk 10’a seçilmiştir. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında sürdürülebilir yaşamı destekleyen Permakültür çalışmalarını okulumuzda uygulanmakta olup; bu kapsamda “Doğayla Uyumlu Yaşam” projesini yürüterek Uluslararası Luma StarT projesine katılım sağlanmıştır.

Saatler: 08.00-13.00 13.00-18.00
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: Satranç,Jimnastik
Bilimsel Etkinlikler: Fen ve Doğa Çalışmaları
Proje Çalışmaları: "Minik Tema" "Uluslar arası Ekolojik Okullar Programı" "Uluslar arası Okullarda Orman Programı" Orman Okulları Projesi "Ben Problem Çözerim" Projesi "Okul Öncesi Dönemde Sosyal Beceri Geliştirme Programı"

Telefon - 02126695684 / 85

WEB - https://bahcesehiranaokulu.meb.k12.tr

Adres - Bahçeşehir 2. kısım Ada sok. No2 Bahçeşehir/Başakşehir/İstanbul

Öğretim Şekli :İkili

Yerleşim Yeri - Bahçeşehir 2. Kısım Ada Sok. No:2 Bahçeşehir /Başakşehir/İstanbul

Adres - Bahçeşehir 2. kısım Ada sok. No2 Bahçeşehir/Başakşehir/İstanbul

Ulaşım E-57, E-58, 146, 76D, 76E ve 146T ile okula ulaşım imkanı vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Bahçeşehir 2. Kısım Mah., Ada Sok., No:2, Başakşehir, İstanbul, Türkiye