Kurum Adı : Bahçeşehir Anaokulu
WEB Adresi : http://bahcesehiranaokulu.meb.k12.tr
Adres : Bahçeşehir 2. kısım Ada sok. No2 Bahçeşehir/Başakşehir/İstanbul

VİZYON
Okul öncesi eğitim alanında ulusal ve uluslar arası standartları Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda takip eden alanında fark yaratmış, eğitim kalitesiyle ulusal ve uluslar arası düzeyde bilinen ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON
Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda, okul öncesi çocuklarının bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak tüm gelişimsel dönemlerine uygun programlar hazırlamak, sorun çözebilen, öz güveni yüksek, paylaşımcı, sorumluluk sahibi, iletişim becerisi gelişmiş, çevreye karşı duyarlı, yaratıcı, üretken, araştırmayı ve öğrenmeyi seven, mutlu bireyler yetiştirerek, ilk okula hazırlamak temel varlık sebebimizdir.

BAŞARILAR
Okulumuz; 2012 – 2014 yılları arasında “Ben ve Avrupam” isimli 9 ülke ortaklı Comenius Projesini yürütmüştür. 2014-2016 yılları “Orman Okulları ile Doğada Öğreniyorum” isimli Erasmus + Projesini yürütmüş 4 öğretmenimiz Galler´de eğitim alarak Orman Okulu Eğitimcisi sertifikası almışlardır. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda bir projemiz sözlü sunum yapmaya hak kazanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Çevreye Yönelik Aile Katılım Etkinliklerinin Ailelerin Ekolojik Ayak izi Üzerine Etkisi" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Psikolojik Film İzli- Yorum" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde İyi Örnekler Konferansı´nda "Organik Atıklarımızdan Kompost Yapıyoruz" adlı projemiz poster sunum hakkı kazanmıştır. 2014-2105 Eğitim-Öğretim yılda Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “Orman Okulları İle Doğada Öğreniyorum “Projemiz sözlü sunum hakkı kazanmıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılda Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “8 sınıf 8 Bahçe Etkinlik Merkezi “ Projemiz sözlü sunum hakkı kazanmıştır.

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 160
Öğretim Şekli : ikili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.00-13.00 13.00-18.00
Derslik Sayısı : 4 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Diğer
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 20 Km
Ulaşım : E-57, E-58, 146, 76D, 76E ve 146T ile okula ulaşım imkanı vardır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Bahçeşehir 2. Kısım Ada Sok. No:2 Bahçeşehir /Başakşehir/İstanbul

Kontenjan Bilgileri : 160

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Satranç,Jimnastik
Bilimsel Etkinlikleri : Fen ve Doğa Çalışmaları
Proje Çalışmaları : "Minik Tema" "Uluslar arası Ekolojik Okullar Programı" "Uluslar arası Okullarda Orman Programı" Orman Okulları Projesi "Ben Problem Çözerim" Projesi "Okul Öncesi Dönemde Sosyal Beceri Geliştirme Programı"